5. marraskuuta 2013

pikku(isoon)-makean-nälkään

oon tässä parin viikon sisään leiponut useempaankin otteeseen: porkkanakakkua, mokkapaloja, sämpylöitä ja korvapuusteja. ja miten kauan oonkaan käyttäny aikaa eri ruoka- ja leivontablogeissa ja kuola valuen selannu toinen toistansa paremman näkösiä reseptejä. mä leipoisin varmaan paljon useemmin jos... jos en ois näin pirun laiska! lähes päivittäin mä kovasti suunnittelen tekeväni jotain, mutta ajtuksesta tekemisen tasolle siirtyminen yleensä tuppaa jäämään.. :--D on kuitenkin yks huippu resepti jonka mäkin jaksan lähes poikkeuksetta toteuttaa, kun pullahammasta alkaa kolottaa:

mikrobrowniet !

muutaman minuutin suklaaleivonnainen ? kyllä ! ei tartte ootella uunin lämpenemistä, ei tartte ettiä kiroillen sitä talouden ainutta desimittaa (joka on AINA hukassa kun sitä tarttis), eikä sotkea peltejä tai uunivuokia.

2 kahvikuppia vaan ja yks pieni kulho sekottamiseen!

resepti;

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna
3 rkl öljyä
3 rkl maitoa


kaikki aineet vaan sekasin tasasesti ja jako kahteen kahvikuppiin. kannattaa valita vähän isommat mukit, toi nimittäin kohoo aaikas lailla mikrossa. älkää siis myöskään yrittäkö saada onnistumaan yhdessä mukissa koko satsia, tulvii meinaan yli...

2 minuutiks sitten vaan mukit mikroon! en oo varma meiän mikron tehoista, mutta sillä ainakin toi 2 minuuttia on ollu passeli aika siihen että ehtii kypsyä, muttei kärähtää. 

ite poikkesin eilisen satsin kohalla hiukan reseptistä, ja korvasin noin puolet maidosta mango-liköörillä.. nam ;-)


sitten vaan lusikoimaan joko suoraan mukista tai omalla vapaalla tyylillä! ite oon rakastunu tohon sitruunamehun & vadelmahillon kera. palkkaa ootellessa, ni vois ostaa vaniljajäätelöä ja kokeilla iskee pari palloo sitä tohon kylkeen, mmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

palutetta vaan vapaasti, thank you ♥